Pivo dokvašované v lahvi
Naše nové pivo vzniká spoluprací vinaře specializujícího se na tradiční metodu kvašením v láhvi Martina PROQIN a vychází z principů, které po staletí tvoří špičková šumivá vína.
Ihned po dokončení základního kvašení je pivo uzavřeno do lahví, kam se přidává malé množství moštu /ovocného cukru/ a ušlechtilých vinných kvasinek. Právě v lahvi pak dochází k druhotnému kvašení – proces, při němž se vytváří jemné přírodní perlení. Každá lahev se následně nechává vyzrát na jemných kalech, což pivu propůjčuje plnost, eleganci a zaoblenou chuť.
Celý postup je výrazně řemeslný a ruční
- lahve se pravidelně ručně obracejí ve speciálních stojanech /PURPITR/, aby se kvasnice usadily do hrdla,
- následně se provádí odkalení (degoržování), kdy se lahve zmrazí v hrdle a kvasničné kaly se odstraní,
- chybějící objem se doplní pivem z reservních lahví stále bez úniku přetlaku a zajišťující trvalou svěžest a trvalé jemné perlení.
Výsledkem je unikátní pivo s noblesní strukturou, jemným řízem a perlivostí, jakou znáte spíše z lahvových klasických sektů. Každá lahev je originál – stvořený s maximální péčí, trpělivostí a respektem k řemeslu.
Toto pivo je určeno nejen k přátelskému popíjení, ale i každé chvilce pro osvěžení. Je to výjimečný zážitek, který propojuje svět pivovarnictví a vinařského umění.